luni, 29 aprilie 2013

 ADUNARE GENERALA EXTRAORDINARA
a Filialei 1 Giurgiu

Sâmbătă, 27.04.2013, s-au împlinit trei ani de la înființarea Filialei 1 Giurgiu a SCMD. Acest eveniment a fost marcat de către membrii de sindicat printr-o Adunare Generală Extraordinară ce s-a ținut în clubul pensionarilor militari din Giurgiu.
Ordinea de zi a fost următoarea:
1. Prezentarea activităţii Filialei 1 Giurgiu.
2. Evoluţia situaţiei membrilor filialei.
3. Situaţia proceselor la Tribunalul Giurgiu, Curtea de Apel Bucureşti şi CEDO.
4. Diverse
Din partea SCMD central au participat dl. col.(r) dr. Mircea Dogaru și dl cpt. cdor (r) Răzvan Sîrbu, iar din partea Grupului de filiale zona”Muntenia Sud” dl. col. (r) Victor Popescu, președinte filiala 1 Pitești și dl. col. jr. (r) Puiu Diță.
Au prezentat materiale dl. cdr. (r) Ioan Truță și dl. cdr (r) Mihai Cristescu, iar dl. Mircea Dogaru a făcut o ampla prezentare a situației politice din Romania și toate acțiunile întreprinse de SCMD pentru atingerea scopurilor propuse.
La final dl Dogaru, dl. Popescu și dl. Diță au raspuns întrebărilor puse de participanți. Sedința s-a desfășurat într-un climat deosebit de deschis și s-a prelungit cu mult peste asteptări.




luni, 22 aprilie 2013


COMUNICAT


Sîmbătă, 27.04.2013 ora 13.00, la sala ANCMRR Giurgiu, Calea Bucureşti Nr. 63 (vis a vis de Biserica Eroilor), va avea loc Şedinţa Extraordinară  prilejuită de împlinirea a trei ani de la înfiinţarea Filialei 1 Giurgiu a SCMD (27.04.2010).
Ordinea de zi va fi următoarea: 
1.       Prezentarea activităţii Filialei 1 Giurgiu.
2.     Evoluţia situaţiei membrilor filialei.
3.     Situaţia proceselor la Tribunalul Giurgiu, Curtea de Apel Bucureşti şi CEDO.
4.     Diverse

La aniversare participă ca invitat de onoare domnul Col. (r). dr. Mircea Dogaru, preşedintele SCMD şi Col. (r). ec. Popescu Victor vicepreşedinte CD/Coordonator MUNTENIA SUD.
Sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai asociațiilor cadrelor militare din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi simpatizanţi ai SCMD. 
Secretar BO al Filialei 1 Giurgiu
CDR.(r) Mihai Cristescu

marți, 16 aprilie 2013

Referitor la manifestatia-conferinta de presa din 19.04.2013

În atenția vicepreședinților SCMD coordonatori de zone și a președinților de filiale 

Încălcând, fără explicații justificative, art. 8 din Legea 60/1991, republicata în Monitorul Oficial nr. 888/2004, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, Comisia de avizare a PMB, după 10 zile de discuții, refuza sa ne aprobe locația solicitata la Universitate, propunându ne numai platoul din fata Academiei Militare, pe care noi îl respingem, pentru a nu se interpreta ca organizam o manifestație exact împotriva celor favorabili noua, în privința legilor solicitate. 
În aceasta situație am putea demonstra Primăriei ca prezenta formă actualizata a Legii privind organizarea adunărilor publice nu mai este valabila de la 27 martie 2012. Am putea avertiza Primăria ca facem manifestări comemorative legate de Monumentele lui Mihai Viteazul și Heliade Radulescu, referitor la împlinirea a 420 de ani de la urcarea lui Mihai pe tron sau a 165 de ani de la decizia luata de pașoptiști  de declanșare a insurecției armate. Am putea demonstra Primăriei  cu trimitere la Caragiale, ca "statua lui Mihai Viteazu" a fost, de la începuturile României moderne, loc de manifestații politice și sindicale, nu de manifestații culturale, etc. 
Deocamdată nu consideram însa oportuna declanșarea de acțiuni comemorative, pentru a suplini genul de acțiuni preconizate de SCMD. 
Ultima runda de negocieri cu Primaria, pentru data de 19.04.2013, este prevazuta pentru miercuri, 17.04.2013. In baza discutiilor cu membrii Comitetului Director si presedintii filialelor din Bucuresti si Ilfov, in vederea gasirii celei mai bune solutii, va transmitem deocamdata rugamintea de a nu incheia deja contractele cu firmele transportoare, de a nu plati nici un avans, urmand a lua decizia finala, pentru ca SCMD nu se poate manifesta decat in conditii de legalitate, abia miercuri, 17.04.2013, in functie de obtinerea sau nu a aprobarii. 
In alta ordine de idei, va transmit urmatoarele informatii, garantat reale: 
1. Astazi, 15.04.2013, la prima ora, ministrii de resort au prezentat premierului spre aprobare documentele financiare atestand faptul ca cele trei structuri nu au nevoie de nici un leu in plus de la buget, pentru efectuarea reparatiilor cuprinse de Legea reparatorie. 
2. Premierul a avizat astazi, Proiectul legii reparatorii, care urmeaza sa intre in Parlament, spre votare in plenul Camerelor, cu data de miercuri, 17.04.2013. 
3. Maine, 16.04.2013, impreuna cu dl. vicepresedinte Col. (r) Pricina Valeriu, suntem invitati la Guvern de dl. vicepremier responsabil de resort, pentru a lua nota, oficial, despre modul de rezolvare a solicitarilor noastre. 
4. Solutia la care persoanele care ne sprijina au ajuns, cu aprobarea premierului, este urmatoarea: 
- Legea reparatorie se supune acum votului in Parlament (miercuri vom afla data). 
- Legea pensiilor militare de stat va fi promovata prin OUG in cursul lunii mai a.c. 
In consecinta, aberantele decizii de recuperare vor deveni caduce, nemaifiind puse in executie. 
In concluzie, miercuri, 17.04.2013, vom fi in masura sa va comunicam atat situatia exacta (ca data) a aparitiei legilor pe care le solicitam, cat si rezultatul definitiv al negocierilor noastre cu Primaria Generala a Capitalei, pentru ziua de 19.04.2013 si solutiile pentru care optam, in functie de cele obtinute atat de la Primarie cat si de la Guvern si Parlament. 

Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU